Posted on Leave a comment

Robotterne indtager dit shopping center

Robotterne indtager dit shopping center

Vejle den 16. januar 2023 

Men hvad skal en robot overhovedet i et indkøbscenter? Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser – og robotterne er allerede derude. I Rosengårdscenteret i Odense og i Europa Passage i Hamborg ruller robotter fra det danske firma Autonomous Units dagligt rundt og tilbyder håndsprit. For hvad gør man, når influenzasæsonen står for døren og de besøgende ikke længere benytter de opstillede spritdispensere? Man lader håndspritten komme til de besøgende! Det sker via en imødekommende robot, der venligt gør opmærksom på vigtigheden af håndsprit. En undersøgelse viser nemlig, at man på den måde kan øge folks opmærksomhed og i stedet for, det kun er halvdelen af de besøgende, der benytter håndspritten, stiger det med robottens tilstedeværelse til over 95 %. 

 

Karsten, Søren og Flemming, der er iværksætterne bag virksomheden Autonomous Units bragte i lyset af Covid19 deres fælles store viden sammen – ikke mindst deres erfaringer med robotter. Her opstod ideen om at udnytte selvkørende robotters basismodul og udvikle specialløsninger til fx indkøbscentre, hotel- og restaurationsbranchen, institutioner, fitnesscentre, lufthavne, sygehuse m.v. 

 

Løsningen fungerer og der er et marked. Det var der heller ingen, der var i tvivl om, da Autonomous Units pitchede for Hands-on Mikrofonden. Ikke mindst de to Hands-on investorer Karen Ersgard og Kim Saabye, der sammen med fonden investerer et ikke ubetydeligt millionbeløb i virksomheden over den næste årrække. Karen bidrager derudover med stor sygehuserfaring og Kim deler ud af sin viden om udvikling og ikke mindst salg af tekniske produkter. 

 

”Vi er nået til et punkt, hvor vi skal løfte virksomheden til det næste niveau. Derfor var vi ikke bare var på jagt efter en investor. Vi søgte specialiseret og dedikeret viden. Derfor er vi begejstrede over Hands-on Mikrofondens koncept, hvor vi netop ud over den økonomiske støtte også får to engagerede og kompetente mennesker med om bordet. Vi er klar til at skalere virksomheden og især Kims store viden om udvikling og salg af tekniske produkter kommer til at gøre en væsentlig forskel, når vi skal udvikle robotter til de forskellige segmenter,” siger en glad Karsten Thinggaard, der sammen med Søren Bjerre og Flemming Kjær Thinggaard netop har skrevet under på aftalen. 

 

Mulighederne med robotter i indkøbscentre, lufthavne, messecentre og alle de steder vi færdes, er uendelig mange. Og robotterne kan meget mere end bare huske os på håndspritten. De kan vise vej, besvare spørgsmål, give alskens informationer og helt generelt give brugeren en rigtig god oplevelse, så virksomheden ser ind i en travl fremtid. 

 

”Jeg har arbejdet med udvikling og salg af tekniske produkter gennem mange år, og jeg synes, det var helt oplagt, at jeg skulle være hands-on investor og bidrage med min viden. På den måde kan jeg forhåbentlig sikre, at Autonomous Units kan vækste iværksættervirksomheden og styre udenom de allerstørste faldgruber,” siger Kim Saabye og tilføjer ”det er i hvert fald et yderst kompetent team, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med.” 

 

Robotterne er kommet for at blive – og med et arbejdsmarked, hvor det er en udfordring at tiltrække arbejdskraft,  
vil vi helt sikkert se flere og flere opgaver løst af digitale og selvkørende kolleger. Og spørger du Karsten, Søren og Flemming, så kan du være sikker på, at de forventer, at rigtig mange af dem vil komme fra den danske iværksættervirksomhed Autonomous Units. 

 

For yderligere information kontakt: 

Jørgen Andersen, CEO i Hands-on Mikrofonden, ja@hands-on-mikrofonden.dk, +45 40 53 53 37 

Karsten Thinggaard, CEO og medstifter af Autonomous Units, kt@a-units.com 

Karen Ersgard, Hands-on investor, karen@aeropak.dk 

Kim Saabye, Hands-on investor, kim@tantec.com 

Teamet bag Autonomous Units; Søren Bjerre (CCO, Autonomous Units), Karsten Thinggaard (CEO)  
og Flemming Thinggaard (CTO og stifter).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *